Glossatella betegség

A Glossatella és a Heteropolaria colisarum nagyon hasonló egysejtűek, amelyek a börsérüléseket belepik. Rövid kocsányokat képeznek, és a sebszéleken megkapaszkodnak, így a seb nem tud begyógyúlni.

Gyorsan szaporodnak,  olyan mint ha gombás bevonat lenne a halon, de nem az, hisz a gombák sokkal hosszabb fonalakat képeznek.

Ha a sebet már belepték, lassan az egészséges börfelületre is rátelepednek. Nem a sebből táplálkoznak, hanem a másodlagosan fellépő baktériumokból és a szétroncsolt sejtekből.

Kezelés: Sera costapur.

A csillóállatok különböző fajtái minden akváriumban élnek. Az egysejtű mikroorganizmus legtöbbször szabad szemmel nem látható. A vízben lebegő apró részecskéket és baktériumokat fogyasztanak. Az ivadékhalaknak táplálékot jelentenek az akváriumban, azonban néhány csillóállat élősködő. Ezek a halak testén élnek és annak testanyagát fogyasztják. A darakór, a legveszélyesebb okozott fertőző betegsége (szabad szemel látható „daraszerüen”, apró fehér pörsenésekkel borított test)

Betegségeket okozó csillósok:Ichthyophthirius multifiliis (darakór), Glossatella, Trichodina, Tetrahymena, Chilodonella,

Szavazás
Hogy tetszik az új weblapom?
Nagyon szép!
Jó lesz, csak töltsd meg tartalommal.
Nem rossz.
Nekem is kell ilyen!
Tehetséges vagy, ez nem kérdés...
Diavetítő