Fertőző hasvízkór, tavaszi virámia, Erythrodermatitis és pontytetű édesvízben, ill. Cryptocarion tengervízben (Kerti tóban)

A fertőtő has vízkor különböző formákban jelenik meg. A fertőzés formája szerint megkülönböztethetünk tavaszi virámiát és Erythrodermatitis-t. A hasvízkór az epe működésképtelensége miatt alakul ki. A felvett folyadékok felgyűlnek a testben, a hal teste erősen felfúvódik. További jelek a kiálló szemek, az elálló pikkelyek és gyulladások a végbélnyílásnál.

A vírus okozta tavaszi virámia ezen kívül légzési nehézségeket, egyensúlyi-zavarokat illetve a bőrön és a kopoltyúkon véres váladékokat okozhat.

A baktérium okozta Erythrodermatitis-nál a kórokozók behatolnak az izomba. Mély, felfakadó fekélyek és bevérzések az Erythrodermatitis tipikus jelei. Késői stádiumokban a belső szervek is megbetegszenek. minek következtében a fertőző hasvízkór tünetei jelentkeznek.

Mindkét betegség nagyon fertőző és azonnali kezelést igényel SERA Cyprinopur-ral.

A pontytetűk több milliméter nagyságú parazita rákállatok, melyek a hal bőrén tartózkodnak. Szabad szemmel is felismerhetők. Néha a hal bőrén a beszúrások piros helyei is felismerhetőek. Ezeken a helyeken gyulladások képződhetnek. A pontytetűk jól úsznak és így tudnak halról halra vándorolni. SERA Cyprinopur-ral lehet őket elpusztítani.

A csak tengervízben előforduló Cryptocarion- betegség nagyon hasonlít az édesvízi Ichthyophthirius- betegséghez. A fehér pontok mélyen a bőrben vannak és nem lemoshatók. Ezt a rendkívül fertőző betegséget a SERA Cyprinopur-ral lehet gyógyítani. A gyógyszer a vízben úszkáló kórokozókat is megöli tehát a kezelés teljesszintű!

Szavazás
Hogy tetszik az új weblapom?
Nagyon szép!
Jó lesz, csak töltsd meg tartalommal.
Nem rossz.
Nekem is kell ilyen!
Tehetséges vagy, ez nem kérdés...
Diavetítő