Ichthyophthirius és más ektoparazitás betegség

Sűrűn előforduló betegség, melyet egy egysejtű parazita az Ichthyophthirius (egy csillós állatka) okoz. Megjelenése miatt nevezik Darakórnak, mert apró fehér pöttyök jelennek meg a halon. A fehér pöttyöket a leggyorsabban a háton és az uszonyokon ismerhetjük fel. A betegség későbbi stádiumában a pöttyök sárgás-fehér foltokká nőhetnek össze. A betegség további jeleként figyelhetjük meg az uszonygörcsöket, a dörzsölő mozdulatokat és a rendszertelen légzést. A Ichthyophthirius-betegségnagyon fertőző ezért azonnali SERA Costapur-ral való kezelést igényel

A Trichodia nevű csillós állatkával való fertőzést sokszor nem lehet a bőrön felismerni. A halak néha dörzsölik magukat és ráng az uszonyuk (tipikus tünet). A Trichodina tulajdonképpen nem parazita, mivel az állat baktériumokkal táplálkozik. A hal testén való tartózkodása azonban sérüléshez vezethet és a sérült bőr érzékeny a baktériumokkal szemben. A Trichodina megbízhatóan megszüntethető SERA Costapur alkalmazásával.

Szintén csillós állatka okozza a Chilodonella- betegséget. Erre a fertőzésre jellemzők a bőrön az 1-3 cm nagy fehéresen átlátszó helyek. A halak dörzsölődnek és légzési problémáik vannak. Nagyon fertőző betegség de SERA Costapur-ral kezelhető.

Az egyenletes, erősen homályos bőrről lehet felismerni a Costia ostoros okozta fertőzést. Erős megbetegedés esetén a bőr feloldódik, és véres helyek válnak láthatóvá. A Costia a már legyengült állatokat részesíti előnyben de SERA Costapur-ral lehet kezelni. (Kerti tóban : sera omnisan)

A halak érzékenyebbek lesznek a gombák és a bőr élősködői (ún. ektoparaziták) ellen, ha alkalmatlan vízkörülmények, áttelepítés vagy helytelen tartás miatt stressz alatt állnak. Ha ezek a problémák felmerülnek, akkor ajánlatos elkezdeni egy SERA Ectopur-os kezelést. (Ha a SERA Ectopur-t és a SERA Baktopur-t együtt alkalmazzuk jobb hatást érhetünk el vele.

Szavazás
Hogy tetszik az új weblapom?
Nagyon szép!
Jó lesz, csak töltsd meg tartalommal.
Nem rossz.
Nekem is kell ilyen!
Tehetséges vagy, ez nem kérdés...
Diavetítő